Skip to main content

Nieuws

Werkplekleren
Nieuws

Werkplekleren: een succesrecept voor een kreunende arbeidsmarkt

Met ruim 70 aanwezigen vierden we vrijdag 3 jaar Welt. In Oost-Vlaanderen gingen al 200 bedrijven aan de slag met dit WerkErvarings- en LeerTraject, dat bedrijven concrete tools aanreikt in hun moeilijke zoektocht naar personeel. IJzersterke getuigenissen, speedmeets tussen werkzoekenden en werkgevers en de lancering van de online jobbbeurs jobgewelt.be vormden de rode draad van deze talentvolle dag.

Bart Van Craeynest
Opinie

COLUMN - Op zoek naar extra inkomsten?

Tijdens een hoorzitting over de financiering van de sociale zekerheid vorige week in de Kamer werd opmerkelijk veel verwezen naar de nood aan extra inkomsten.

Metropolitan Cultural Night
Nieuws

Metropolitan Cultural Night

Kaaitheater geeft ondernemers creatief bad Voka Metropolitan was voor zijn jaarlijkse Cultural Night te gast in het Kaaitheater. De deelnemers kregen er een inspirerend creatief bad.

Palim
Nieuws

Project om Marokkaanse IT'ers aan te werven van start

Tijdens infosessies op 14 en 15 oktober in Brussel en Gent konden geïnteresseerde bedrijven meer vernemen over het Palim-project, het pilootproject dat Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen same

Investeren
Opinie

Gemeenten moeten nu extra investeren

Vlaanderen herfinanciert de gemeenten de volgende jaren aanzienlijk. Het Gemeentefonds blijft jaarlijks stijgen met 3,5%. Daar komen vier extra financieringsstromen bovenop.

MadeInChina
Opinie

Lost de federale overheid zichzelf op?

Volgende week vindt de grootste Belgische handelsmissie ooit plaats: meer dan 600 bedrijfsleiders, academici en andere verantwoordelijken gaan er contacten leggen en opportuniteiten verkennen.

Bedrijfsleiders in Vietnam
Voka-Persbericht

34 bedrijfsleiders verkennen de Vietnamese markt

Van 9 tot 15 november trekken 34 bedrijfsleiders naar Vietnam onder leiding van gouverneur Cathy Berx en voorzitter van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Jo De Backer.

Matthias Diependaele
Nieuws

Matthias Diependaele, de verrassende Oost-Vlaming in de Vlaamse regering

Joviaal, vastberaden en avontuurlijk, zo omschrijft Matthias Diependaele (40) zichzelf. Hij had nooit de intentie om beroepspoliticus te worden maar werd op 2 oktober enigszins verrassend minister van Financiën en Begroting in de nieuwe Vlaamse regering. Wij ontmoeten de N-VA-politicus in zijn thuisbasis, een week na de start van de nieuwe bestuursploeg.

ING
SD Worx