Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Optimaliseer jouw communicatie & leiderschapsstijl met inzichten uit jouw Discovery Insights profiel
Logo Kameracademie

Optimaliseer jouw communicatie & leiderschapsstijl met inzichten uit jouw Discovery Insights profiel

Het moeilijkste als ondernemer is ‘de ander’ meekrijgen in jouw verhaal. Dat kunnen klanten zijn, maar ook medewerkers. Het motiveren van mensen wordt daarbij vaak als één van de moeilijkste opdrachten gezien.  “Gras groeit niet door eraan te trekken.” Je hebt natuurlijk wel impact op de manier waarop je met mensen samenwerkt en communiceert.  En die samenwerking heeft dan weer een heel grote invloed op de motivatie.
Inzicht krijgen in wat mensen motiveert en drijft, helpt je hier hierbij.  Allereerst begin je bij inzichten in jezelf. Daarna kan je ontdekken hoe je deze verschillende motivaties bij anderen herkent, waardeert en benut.
In deze workkshop werken we met Insights discovery. Dit is een even eenvoudig als krachtig kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in eigen gedragsvoorkeuren alsook in die van anderen.  Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren is het resultaat. 

Inhoud van de workshop

 • Voorafgaande survey waarbij we je persoonlijk profiel opmaken;
 • Interactieve opbouw van het model met toelichting van de psychologische achtergrond.
 • Tegelijk verwerven deelnemers meteen ook inzicht over de persoonlijke verschillen door interactieve oefeningen.
 • Na de lunch heeft iedereen inzicht in het model en analyseren we ook je eigen profiel.
 • We zoomen in op je sterke punten en blinde vlekken en maken de vertaalslag naar hoe jij daar concreet mee aan de slag kan.
 • In deel 2 gaan we verder met ‘opzetten van de andere zijn pet’. Doorheen ludieke oefeningen worden deelnemers uitgenodigd de pet van de andere kleur op te zetten. Hoe denkt, handelt, beslist en werkt die ander. Hoe kan je effectiever worden in je organisatie door op die andere zijn voorkeuren beter aan te sluiten.

Leerdoelen

 • Versterken van zelfinzicht;
 • Beter begrijpen van de ander;
 • Waarderen van interpersoonlijke verschillen (in je team & bij business partners)
 • Inzicht in team dynamieken;
 • Inzicht in je persoonlijke blinde vlekken;
 • Verhogen van je persoonlijke effectiviteit in relaties;
 • Een actieplan voor het ontwikkelen van je blinde vlekken.

Deze opleiding vertrekt vanuit jouw persoonlijk profiel, vooraf vul je hiervoor een online vragenlijst in (1.5 week vooraf). Tijdens deze dag ontvang je jouw individuele profieldocumentatie.

Jouw trainer
Ben Sansen (Bensansen.be) begeleidt bedrijfsleiders, organisaties, management & medewerker doorheen fasen van groei & verandering. Door een atypische mix van business, sales & HR ervaring voegt hij waarde toe in de ontwikkeling van mens & organisatie. Vanuit zijn eigen managementervaring in het bedrijfsleven en zijn authenticiteit  als coach & trainer concentreert hij zich op leiderschapsontwikkeling.
 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 450 Excl. BTW

Niet-leden:
€ 675 Excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €450 voor leden van Voka en €675 voor niet-leden.  De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons erkenningsnummer is DV.O104982.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 014/56 30 30
 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
PFL logo
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse